Obiadokolacja w formie bufetu

Menu I

przystawka szefa kuchni, wszelakie pieczywo, masełko

Zupa:

botwinka z ziemniakami

Danie główne:

filet z dorsza po grecku z młodymi ziemniaczkami, sałata lodowa ze śmietaną lub naleśnik z serem

Deser:

ciastko półfrancuskie z jabłkiem

Napoje:

kompot owocowy, herbata

Menu II

Przystawki:

tartinki z łososiem, ogórek faszerowany serkiem, wszelakie pieczywo, masełko

Zupy:

krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym, rosół z ryżem

Danie główne:

szaszłyk drobiowy panierowany, pieczeń w sosie własnym, racuchy z jabłkiem

Dodatki:

ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie

Kompozycje surówek:

z selera, sałatka z białej kapusty, sałata zielona z sosem

Deser:

galaretka z kremem, makowiec

Napoje:

kompot owocowy, kawa, herbata z cytryną

Menu III

Przystawki:

śledź w śmietanie

koreczki z wędlin i warzyw, wszelakie pieczywo, masełko

Zupy:

barszcz zabielany z ziemniakami, krem porowy z paluszkami

Danie główne:

kotlet schabowy, zrazy w sosie grzybowym, pierogi ruskie z cebulką

Dodatki:

ziemniaki młode, kasza gryczana

Kompozycje surówek:

kapusta młoda zasmażana, sałatka z ogórka kiszonego, sałata zielona z sosem

Deser:

kruche ciastka, rolada z masą czekoladową

Napoje:

kompot owocowy, kawa, herbata, woda niegazowana z nutką cytrynową

Rekomendacje

Partnerzy