Propozycja menu na kolację uroczystą.
Propozycja I:
przystawka:
szparagi w szynce w sosie korniszonowym, masło, pieczywo
danie główne:
roladki z polędwiczek wieprzowych w sosie własnym, pure ziemniaczane, zestaw surówek: z kapusty czerwonej, z selera, ogórek świeży z koprem i czosnkiem
deser:
sernik z brzoskwiniami
napoje:
kawa, herbata (bez ograniczeń), sok pomarańczowy 200ml, woda mineralna 0,5l, lampka wina lub piwo regionalne 1but . 0,5l.
Propozycja II:
przystawka:
rożki z łososia wędzonego pod auszpikiem, masło, pieczywo
danie główne:
filet z indyka z farszem szpinakowo-serowym w panierce, kulki ziemniaczane pieczone, zestaw surówek: z kapusty pekińskiej, z marchwi, z białej rzodkwi
deser:
torcik cappuccino
napoje:
kawa, herbata (bez ograniczeń), sok pomarańczowy 200ml, woda mineralna 0,5l, lampka wina lub piwo regionalne 1but. 0,5l.
Propozycja III:
przystawka:
kulki z bryndzy (w papryce, orzechach i szczypiorku), masło, pieczywo
danie główne:
szpic "Flamandzki" (schab rolowany w boczku z nadzieniem pomidorowo czosnkowym), ziemniaki opiekane, zestaw surówek: sałatka szwedzka, surówka z pora, ćwikła z chrzanem
deser:
gruszka w kremie waniliowym
napoje:
kawa, herbata (bez ograniczeń), sok pomarańczowy 200ml, woda mineralna 0,5l, lampka wina lub piwo regionalne 1but. 0,5l.
Zimny bufet do każdej w/w propozycji:
panierowane dramstiki z kurczaka, śliwki kalifornijskie w boczku, tymbalik mięsny, koreczki z kabanosa, sałatka z tortellini, sałatka włoska, koreczki śledziowe, półmisek warzyw marynowanych.
Koszt: 85,-zł/os (80,-zł stawka vat 8% + 5zł stawka vat 23%)